FAPS Filing

Klassement :  “Color Coded Filing”

ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING VAN HET FYSIEK KLASSEMENT:
Het globale principe van het klasseersysteem HABILCLASS bestaat in de staande opstelling van het dossier of fiche, dat niet gelezen maar herkend wordt door middel van een efficiënte kleurencode. Het concept van het dossier in welke vorm dan ook in combinatie met duidelijk herkenbare genummerde kleuretiketten, heeft volgende voordelen:

1.  Visuele herkenning van de unieke code, gesofistikeerde decodeerapparatuur is bijgevolg niet nodig.
2.  Een tijdsbesparing van ongeveer 90% voor wat het selecteren en terugplaatsen van de dossiers betreft. Kleurencombinaties stimuleren op een veel efficiëntere manier cijfer- of lettercombinaties.
3.  Een zekerheid van de volle 100% bij terugplaatsing: een dossier dat niet op zijn plaats hoort laat zich opvallen.
4.  Een professioneel klasseringsbeleid waarbij de dossiers enerzijds vertrouwelijk blijven tegenover personen die niet afhangen van de dienst en toch toegankelijk zijn voor nieuwe gebruikers (bijvoorbeeld bij vervanging of toevoeging van personeel).
5.  Plaatswinst van ongeveer 30 à 50% in de breedte en 20% in de hoogte in vergelijking met de conventionele hangmappen. Dit betekent optimale benutting van kantoorruimte en besparing van meubilair.
6.  Verbetering van de werkomstandigheden: Door het feit dat de aangestelde personeelsleden minder moeten zoeken en zeker zijn van de correcte rangschikking der dossiers, is een verhoogde motivatie en efficiëntie merkbaar.
7.  Verzekerde rentabiliteit en dit vanaf het eerste gebruiksjaar.

 

Toebehoren klassement

We leveren alle benodigdheden voor het klassement, met uitzondering van het meubilair (enkel beperkt tot het leveren van ladenkasten voor fiches).

De dossiers worden standaard wit geleverd maar zijn ook in kleur en met opdruk van logo of tekst leverbaar.

 

De gekleurde etiketten worden op rol van 1.000 stuks geleverd. Voor de orde en het gebruikersgemak worden deze dan in een verdeelmagazijn geplaatst wat het kleven van de etiketten gemakkelijker maakt. Het is ook mogelijk ons de nummerreeksen te geven en dan worden deze op één groot etiket apart geleverd voorzien van de gekleurde nummercombinatie.